Uppdaterad: Xaus har skrivit på för BMW i Superbike

Ruben Xaus ska utveckla BMW:s sporthoj S1000RR och köra den i World Superbike nästa år.
Xaus tar platsen som fabriksförare i två år efter att kontrakt skrevs i dag. Spanjoren kör i år för Ducati, blev tvåa i Superbike-VM år 2003 och har kört i MotoGP.

– När jag träffade BMW-killarna var jag väldigt imponerad av deras engagemang, deras passion för racing och idéer för framtiden. Vi diskuterade Superbike-projektet och jag insåg genast att jag ville vara en del av det. Det är inte ofta man får chansen att starta ett helt nytt projekt men jag ser verkligen fram emot utmaningen. Trots att det kommer att bli ett tufft race på en ny motorcykel tror jag att BMW kommer att ge mig bra support och det är allt jag önskar, säger Ruben Xaus.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser