Uppdaterad: Hayden lämnar Honda

27-årige Nicky Hayden har inte lyckats att följa upp sina framgångar sedan han blev världsmästare. Han har själv sagt i en intervju med Motosprint att ”det är dags för ett byte. Jag behöver göra något nytt. Jag kan inte säga för mycket men det kommer att komma en kungörelse väldigt snart.”

Ikväll kom så pressmeddelandet från Honda att Hayden lämnar märket efter nio år. Hayden började med Honda redan 1999 då han vann Supersport i AMA som 18-åring.

– We wish Nicky good luck for the future with his new challenge. Nicky is a good guy loved by all, but also he is a tough competitor and I am sure he will be tough to beat next season, berättar HRC-chefen Masumi Hamane i ett uttalande.

Samtidigt presenteras Hayden som Ducati-förare från och med nästa år. Den tidigare evige tvåan, Sete Gibernau, säger själv till MCN att han är på väg att skriva på för Ducati. Han skulle i så fall gå från pensionerad roadracingstjärna till att ingå team med legenden Angel Nieto. Ett klart avtal väntas till helgens race på Indianapolis.
Spanjoren har redan testat prototyper av nästa års Desmosedici, GP9, som har kolfiberchassi.

– För min del vill jag att detta ska sluta med något bra eftersom jag ser fram emot att komma tillbaka. Men jag vill att saker ska göras på ett korrekt sätt och om jag ska komma tillbaka vill jag vara säker på att jag kan stå mig i konkurrensen, sa Sete Gibernau efter testerna till MCN.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser