Uppdaterad: Här är Ducati 1199 Panigale – bilder och video

Bike var självklart på plats när Ducati 1199 Panigale hade världspremiär i Milano i går kväll. Som vi har berättat tidigare får den 195 hästkrafter och väger 188 kilo fulltankad. Torrvikten uppges till 164 kilo, nio kilo mindre än föregångaren 1198. En del av viktminskningen sitter i ramen som nu bara väger 4,2 kilo. 

Nu kan vi dessutom berätta att modellen är full av elektronik. Den får quick shift och EBC, Electronic Brake Control, ett racederivat i form av elektroniskt styrd motorbroms. Nytt är också att S-modellen får DES, Ducati electronic suspension, alltså en elektronisk Öhlins TTX-fjädring. Självklart finns traction control men också senaste generationens race-ABS. 

– Ducati har aldrig byggt en lika avancerad sporthoj som 1199 Panigale. Vi flyttar in i en ny generation med en "revolution" av arten som sätter nya gränser för kategorin. Desmohjärtat, den nya Superquadro-motorn, är den starkaste tvåcylindriga motorn som någonsin har byggts och representerar en ny filosofi när det gäller motor- och ramintegration. Med all elektronik har vi tämjt besten som är 1199 Panigale så den kan framföras säkert, sa Claudio Domenicali vid presentationen i går.

Foto från mässan: Oscar Algott

Annons

Annons

Senaste utgåvan