Tvåtakts enduromaskiner med insprutning från KTM

Foto: Future7Media. Bilden är i rent illustrativt syfte, och inte på den nya bränsleinsprutade tvåtaktsmodellen.

KTM har presenterat en stor global milstolpe genom att tillkännage att företaget kommer att presentera världens första serieproducerade 2-takts enduromaskiner vid en officiell lansering under maj månad. Modellerna KTM 250 EXC TPI och KTM 300 EXC TPI kommer då att introduceras på marknaden som en del av 2018 års modellprogram.

Det har inte varit någon hemlighet att KTM:s forsknings- och utvecklingsavdelning i Österrikiska Mattighofen har utvecklat denna teknik, vilket sägs ska ge betydande fördelar jämfört med förgasarmodeller, inklusive drastiskt minskad bränsleförbrukning, och att du med denna teknik inte längre har behovet av att förblanda bränsle eller ändra förgasarbestyckningen. Inte bara det, de nya 2-takts TPI-modellerna lär även erbjuda en helt ny upplevelse i termer av kraftleverans och körbarhet.

KTM menar att deras nya 2-taktsinsprutningsteknik, så kallad TPI (Transfer Port Injection), är revolutionerande. Mer information kommer att finnas tillgänglig i samband med den internationella presslanseringen, som drar igång den 15 maj.

Joachim Sauer, KTM Product Marketing Manager kommenterar: ”Detta är en oerhört spännande utveckling för KTM. Vi har utvecklat tvåtakts bränsleinsprutning under en längre tid, och vårt mål har var att skapa konkurrenskraftiga motorcyklar som drar nytta av alla fördelar med bränsleinsprutning, samtidigt som de ska passa in i vårt ”Ready To Race”-mantra. Det har varit omfattande tester och överväganden för vårt forsknings- och utvecklingsteam att ta hänsyn till under denna process, så vi är mycket motiverade av detta steg och denna världsnyhet inom teknik, då vi nu tar ett stort steg framåt inom detta segment. Vi verkligen ser fram emot att presentera våra nya 2018 års KTM 250 EXC TPI och KTM 300 EXC TPI-maskiner i maj. I Europa kommer motorcyklarna komma till återförsäljaren redan i början av sommaren.”

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser