Triumph ställer upp i Baja 1000

Triumph har genom åren ställt upp i många tävlingar med sina ikoniska maskiner som de nu med stor framgång bygger nyare versioner av. Steve McQueen är ett av de mer välkända namnen bakom styret på en av Triumpherna som ska delta.

Efter att ha visat upp sin nya modell, Scrambler 1200 XC och XE kommer Triumph till ökenloppet Baja 1000 med stuntmannen Ernie Vigil i sadeln. Loppet som går av stapeln på den kaliforniska halvön Baja håller på mellan den 14 och 18 november.
Offroadloppet kördes första gången 1967 och grundades av Ed Pearlman. Det är ett lopp som inte bara körs med motorcyklar utan även flertalet andra fordonskategorier deltar, bland annat fyrhjulingar av alla de slag. 

Hojen som Ernie kommer att tävla med blir en Scrambler 1200 XE som är förberedd med fabrikstillbehör som finns med i det ordinarie sortimentet. De anpassningar som har gjorts på hojen inför loppet är att de har tagit bort blinkers, satt på motorbågar och en kraftigare hasplåt.
Med 250 millimeter i fjädringsväg och en motor med 90 kusar och 110 newtonmeter att leka med kan det bli ett spektakulärt race för Triumph, inte minst med stuntmannen Ernie Vigil i sadeln.

 

Annons

Annons

Senaste utgåvan