Trafikpolisens nya vapen!

Förra årets ökade antal smitningar samt trenden med att köra fort på allmänna vägar har gjort att polisen har ledsnat. Nu har man extrautrustat en Suzuki GSX 1300 R Hayabusa med polislackering samt all den utrustning som krävs för att hålla koll på trafiken. För att kunna driva all den elektroniska utrustningen som krävs i polisarbetet har man tvingats montera en kraftigare generator. Andra modifieringar är blåljus i backspeglar samt ett specialbyggt utrymme innanför kutsen, detta för att rymma bullermätare, alkomätare samt laserpicka. I ett första led kommer modellen att introduceras i Örebro, Gävle och Stockholms polisdistrikt. När vi pratar med Ruben Börjesson, trafikpolisen i Nyköping, blir han glad över nyheten:
-Kanske skulle man flytta till Örebro. Alla polislän har möjligheten att själva välja vilka motorcyklar de vill disponera, förklarar Börjesson.
Toppfarten enligt pressmeddelandet ligger på mäktiga 295 kilometer i timmen med all ditsatt extrautrustning. Hojen är endast fyra kilo tyngre än original. Anledningen till att man inte valt att montera packväskor är att man vill bibehålla en bra markfrigång vid extrema nedlägg.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser