Touratech får ny ägare

Tummen upp för Touratech-fabriken i Tyskland med nya starka ägare.

Touratech har befunnit sig i insolvens och alltså under rekonstruktion, sedan den 10 augusti i år. Under tiden har man sökt en ny lösning som brukar innebära en ny ägare som kommer in med friskt kapital. Nu har man hittat en ny stark ägare som kommer att fortsätta Touratech i samma anda som tidigare, i de nya lokaler man nyligen byggt. Detta meddelar Touratech Nordic (den oberoende svenska importören) i en pressrelease:


Touratech AG får ny ägare från 1 januari 2018

Touratech AG tas över av Happich GmbH, med säte i Wuppertal, Tyskland. Happich är en del av bolaget Pelzer Swiss Holding AG och marknadsledande tillverkare av inredning och tillbehör för kommersiell- och specialfordon. Happich fortsätter den tidigare affärsmodellen för Touratech och behåller både produktion och anställda i Niedereschach, Tyskland.


Touratech flyttade till en ny produktionsanläggning under 2016 som kostade flera miljoner euro. Men inte bara logistikproblem, utan även mjukvaruproblem försenade flytten och igångsättningen av den nya anläggningen.

”Förvärvandet är en mycket bra lösning för Touratech.” – säger en nöjd Dr. Pehl, som förvaltat bolaget och letat investerare sedan insolvensansökan kom in i augusti.

”Vi har hittat en idealisk partner. De Touratech-anställda, som har gjort ett utmärkt jobb de senaste veckorna, kan se framtiden med tilltro. Jag vill även tacka kunderna för deras otroliga lojalitet.” -fortsätter Dr. Pehl.

Flera företag har under hösten visat intresse för att ta över Touratech AG, och den tidigare ledningen har tillsammans med insolvensadministrationen lagt all kraft på att välja den lämpligaste investeraren för att driva vidare Touratech med samma passion som tidigare.

”Touratech kompletterar vår tidigare produktportfölj perfekt. Jag ser fram emot den nya uppgiften.” säger Happich VD Marc Pelzer.


Touratech Nordic

Som flera av våra Nordiska kunder tyvärr fått erfara har Touratech AG under de senaste två åren inte lyckats möta marknadens ökande efterfrågan och dragits med långa leveranstider. Under 2016 gjordes stora förändringar och investeringar i bland annat en helt ny produktions- och logistikanläggning. Till följd av förseningar med uppstarten av den nya anläggningen drabbades Touratech AG i slutet av sommaren 2017 av insolvens.

David Johansson, VD Touratech Nordic

Trots att Touratech AG varit insolvent sedan slutet av sommaren har produktion och leveranser från den nya anläggningen fortsatt som planerat då tyska staten drivit företaget vidare under denna tid.

“För oss på Touratech Nordic känns det skönt att det blev klart med ny ägare till Touratech AG innan årsskiftet. Produktion och leveranser har under sista halvåret fungerat bättre än på flera år tack vare den nya produktionsanläggningen. Att våra gamla, och till viss del även nya, kollegor i Tyskland nu kan fortsätta optimera produktsortiment, produktion, lager och logistik ser vi verkligen fram emot!” – säger David Johansson, VD Touratech Nordic


Läs om insolvensförfarandet här. Mer info på www.touratech.se

Annons

Annons

Senaste utgåvan