Swedish Stunt Riding Championship – Resultat

Årets uppsättning av SSRC var den andra genom tiderna och även i år var mannen bakom projektet Thomas Berglund, en eldsjäl som älskar motorcyklar!

Tävlingen var uppdelad i såväl elit- som amatörklass i motorcykelklassen samt en mopedklass där Bikebekanta Andreas Gustavsson vann i överlägsen stil. Inte bara jag imponerandes av att se de unga killarna på mopederna utföra sina avancerade trick, även regerande Europamästaren och tillika en av evenemangets domare, Chris Pfeiffer, gjorde stående ovationer åt killarna när de bjöd på bland annat high chair wheelies, cliffhangers och snabba cirklar på bakhjulet.

I elitklassen segrade Bikesponsrade Matti Tepsa tämligen enkelt och vann därmed sin andra seger av två möjliga i SSRC:s korta men underhållande historia.
På andra plats slutade finländaren Michael Hilska och tredjeplatsen erövrades av arrangören själv: Thomas Berglund.

Tävlingens största dragplåster Chris Pfeiffer fanns på plats och genomförde otroliga uppvisningar under dagen med dels sin BMW F800, dels en trial. Pfeiffer ställde även upp på stoppietävlingen som tog plats strax före prisutdelningen; en öppen tävling där alla med en moped eller motorcykel fick ställa upp, såväl stuntförare som publik. Balansfenomenet Chris Pfeiffer, som ni kommer få se mer av i Bike inom kort, lyckades vinna tävlingen med en 109 meter lång stoppie…

Arrangören själv, Thomas Berglund, kommer att ställa upp i nästkommande Dakartävling och har planerat att tävla i åtminstone tre år med siktet inställt på pallplats. Vi önskar honom all lycka och hoppas att vi får se ännu ett väl genomfört evenemang nästa år på Barkarby flygfält.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser