Svedea bidrar med trekvarts miljon kronor till SMC

SMC är en ideell intresseorganisation som arbetar aktivt med motorcykelrelaterade frågor som rör allt från säkerhet och lagstiftning till utbildning och utveckling. Organisationen har över 65 000 medlemmar och 350 anslutna mc-klubbar runt om i Sverige.

– På Svedea är vi många som älskar hojlivet och vet vilket viktigt arbete SMC gör. Vi ser det som självklart att vara mitt i mc-branschen och då är det helt naturligt för oss att ställa oss bakom SMC:s arbete, vilket många gemensamma projekt vittnar om, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för mc på Svedea.

Svedeas årliga bidrag till SMC baseras på återbäring för varje medlemsförsäkring som säljs. Årets bidrag landade på 755 060 kronor vilket är i paritet med förra årets rekordsumma. SMC:s medlemmar får å sin sida rabatt på mc-försäkringen hos Svedea.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet och tacksamma för det stöd vi fått under årens lopp, både i form av praktiskt arbete och ekonomiska bidrag. Vår gemensamma expertgrupp för ökad trafiksäkerhet har tillgång till en unik databas och expertis för att identifiera problemområden och risker för olyckor, säger Jesper Christensen, generalsekreterare för SMC.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser