Suzuki är bäst i regn

Söndagens race på Le Mans bjöd på regn och svåra förhållanden. Mitt under loppet fick förarna gå in och byta motorcyklar för att klara av att hålla sig på hjulen.

Men det mest spektakulära i loppet var att Sylvain Guintoli som fått ett ”wild card”, ett tillfälligt starttillstånd i klassen, kunde gå upp i ledning i loppets inledning. Och snart fick han Randy de Puniet efter sig. Dubbelt franskt i Le Mans GP gjorde att man knappt kunde höra hojarna då publiken blev helt vild.

Det hela höll dock inte hela vägen då regnet tilltog. Båda kraschade men Sylvain kunde i alla fall ta sig upp och trots svåra smärtor ta sig i mål på en niondeplats och plocka poäng.

Istället var det Chris Vermeulen som kunde visa sina skills på blött underlag. Han var helt suverän och vann med bred marginal före Marco Melandri. Casey Stoner blev trea och Valentino Rossi hittade vi först på sjätte plats. Efter Alex Hoffman! Endast tolv förare tog sig i mål.

I sammanställningen var det främst Vermeulen och Melandri som gjorde jättekliv uppåt i tabellen. Casey leder dock fortfarande och ett porträtt av den här killen och hans förvandling från kraschkung till VM-etta kommer i Bike 7, ute den 5 juni.

De stora frågorna för VM så här långt är hur länge Honda kan tolerera att vara utan seger och om Rossi börjar tappa stinget. Vad tror du? Diskutera här nedan…

Ställningen i Moto GP
1. Casey Stoner (AUS) Ducati Marlboro Team 102
2. Valentino Rossi (ITA) Fiat Yamaha Team 81
3. Dani Pedrosa (SPA) Repsol Honda Team 62
4. Marco Melandri (ITA) Honda Gresini 61
5. Chris Vermeulen (AUS) Rizla Suzuki MotoGP 55
6. John Hopkins (USA) Rizla Suzuki MotoGP 48
7. Loris Capirossi (ITA) Ducati Marlboro Team 38
8. Toni Elias (SPA) Honda Gresini 35
9. Colin Edwards (USA) Fiat Yamaha Team 35
10. Alex Hofmann (GER) Pramac d’Antin 30

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser