Stort intresse för ny försäkring

Svedea Motorförsäkring gjorde entré på den svenska marknaden för MC-försäkring så sent som i januari 2011. Bolaget har knutit till sig en rad namnkunniga försäkrings- och motorcykelprofiler, däribland Christer Johansson och Jan Karlsson från Bilsport och MC Specialförsäkring.

Nu finns en rad försäkringsprodukter som är skräddarsydda för oss motorcyklister och från och med den 1 mars har det varit möjligt att teckna dessa hos Svedea Motorförsäkring.

– Vår bedömning av intresset för ett nytt alternativ på marknaden visade sig riktig, säger Pär Petterson, VD på Svedea Specialförsäkring. Telefonerna har gått varma sedan vi startade försäljningen den 1 mars och det känns riktigt bra att nu kunna erbjuda ytterligare ett funktionellt gränssnitt mot marknaden.

Steg två i uppbyggnaden av det nya försäkringssystemet har varit ett gränssnitt som gör det möjligt att teckna försäkring direkt på nätet. Maximal enkelhet har varit en ledstjärna i utvecklingsarbetet. Allt användaren behöver göra är att fylla i personnummer och regnummer och därefter välja något av de försäkringsalternativ som presenteras. Den 1 april var det premiär för webblösningen.

– Allt fler vill gå hela vägen på nätet. Att kunna jämföra premier och sen också teckna den försäkring som man fastnar för är en bra service till kunderna. Jag vill inte gå ut med exakta siffror men det är ingen tvekan om att vår webblösning kommer att hjälpa oss att nå våra högt ställda mål, säger Olle Molin, operativ chef för affärsområdet motorförsäkring hos Svedea.

– Inte minst motorcykelhandlarna jublar över möjligheten att dygnet runt, på fem sekunder, få fram en premie och dessutom kunna teckna försäkringen online, säger Olle Molin. Allt som behövs är ett personnummer och ett regnummer.

Annons

Annons