Stjärnfall i MasterBike

Lömsk väderlek med upptorkande regn satte sin prägel på dagens MasterBike-tester. Efter förmiddagens fotograferingar var det dags för varvtiderna.

Jürgen Fuchs, den snabbaste föraren i går, fick en kortisonspruta av banläkaren och körförbud i tre dagar. Anledningen var en pollenattack som fick ögonen att brinna som eld.

Samtidigt tackade den andre GP-stjärnan, Randy Mamola, för sig och flög hem.

Vår testförare Christer Miinin satsade hårt inför dagens varvtider, men fick slå av lite på tempot efter några hårresande tvåhjulssläpp i de snabbaste partierna där våta fläckar fortfarande låg kvar efter nattens åskregn.

Efter två timmar i sängen dök dock Jürgen hjältemässigt upp igen och förklarade sig frisk. Han stoppades in i varvsystemet och satte omedelbart dagens snabbaste varvtider. Han tog i så friskt att han bromsade ut sig i sandfållan två gånger med MV Agustan, på samma ställe båda gångerna. Dock utan att gå omkull, som Randy gjorde.

Superbike-klassen med de stora värstingarna från Honda, Kawasaki, MV Agusta, Suzuki och Yamaha är nu avklarade.

På morgondagens program är de tre cyklarna i Maxisport-klassen; Aprilia RSV Mille Factory, Ducati 999S och Suzuki GSX-R 750.

Och så förstås, den spännande finalen, då de snabbaste hojarna från de tre klasserna gör upp.

Det var förstås inte hela sanningen, plötsligt, med de sista skälvande minutrarna av de sista körpassen kvar kliver den spanske hjälten Oriol Fernandez in och lägger helt otroligt grymma varv med…

i morrn avlslöjar vi mer.

Läs hela storyn i Bike nummer 7!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser