Stiliga Aero E-Racer

Den här elektriska motorcykeln dök upp i samband med motorcykelmässan Eicma. Tillverkaren kallar sig Aero och modellen heter E-Racer. Motorcykeln byggdes i ett samarbete mellan tidningen Inmoto och Areo för att visa en ny stilig sida av elektriska motorcyklar.
 
Men E-Racer är inte bara show. Kraftkällan är en elmotor på 55 kW vilket motsvarar runt 75–80 hästkrafter. E-Racer väger in på cirka 160 kilo och tillsammans med en i övrigt motardmässig uppsyn borde det innebära minst sagt underhållande köregenskaper.
 
E-Racer har för övrigt en femväxlad låda och hela motorcykeln bygger på tekniken från Tacita motors offroadracer T-Race. Att ladda upp batteriet fullt ska gå på 30 minuter som snabbast men via ett vanligt vägguttag får du räkna med att det tar några timmar.
 
Det här är inte den första italienska elmotorcykeln i ropet just nu. Tidigare i år provkörde vi Energica Eva, en streetfighter som redan finns i produktion. Dessvärre säljs Energica inte Sverige, den som är sugen får åka över gränsen till Norge än så länge.
 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser