Stiggy Motorsport visar framfötterna!

Stiggy Motorsports förare Johan Stigefelt avslutade årets sista race på Magny Cours Frankrike på en sjätteplats, efter att ha kört ett otroligt bra 23 varv långt race. Stiggy startade från en åttondeplats. Efter en bra start slog han sig upp genom fältet och tog sin CBR 600 maskin över mållinjen på en 6:e plats och blev därmed första privat förare i mål. Dagens resultat gav ytterligare 10 poäng och därmed slutade stiggy totalt på en elfte plats i årets upplaga av Supersport VM med 58 poäng. Teamet kunde även behålla sin totala femte plats i med bara två poäng till en fjärde plats, ett mycket bra resultat!

Robbin Harms kunde tyvärr inte ställa upp i helgens race. Efter gemensamt beslut med läkarna på banan bestämmde sig Robbin för att stå över det sista racet för säsongen på grund av de skador han ådragit sig från tidigare vurpor på Imola samt under helgen.

Johan skriver själv på sin hemsida:
-Det känns jätte bra att sluta säsongen på en 6:e plats, dagens race var verkligen viktigt för mig och även för teamets del, speciellt eftersom jag var den enda föraren i teamet idag. Det var dessutom viktigt att jag tog en bra hög med poäng eftersom det var väldigt tätt mellan oss och Nanelli i Team standings. Jag fick en riktigt bra start, tyvärr missade jag en växel på första varvet i tredje svängen och blev omkörd av 2-3 stycken. Trots att jag hade mycket hjul spinn bak dom första varven, kände jag att det fanns potential att ta mig ifatt och klättra upp i fältet. Först kom jag ifatt Chambon, sedan tog jag Fujiwara och slutligen Vos. Jag hade en säker sjätte plats när jag insåg att jag tog in mer och mer på Fores framför. Jag försökte komma ifatt men racet var lite för kort idag. Körde i mål på en 6:e plats vilket jag är riktigt nöjd med.

Slutligen vill jag säga ett stort tack till alla involverade i teamet och till alla som har hjälpt och supportat oss i år. Jag måste säga att jag är mycket nöjd över vad vi har kunnat åstadkomma som ett nystartat team här i Supersport VM. Förhoppningsvis kan vi komma tillbaka ännu starkare till nästa år, då med betydligt mer erfarenhet.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser