S&P Hyperstrada – hybridotarden

Den lilla italienska tillverkaren Style and Preformance (S&P), har tidigare endast varit specialiserade på tillverkning av eftermarknadstillbehör så som fotpinnar, styrkronor, bromsok med mera.
Däremot har de nyligen tagit steget in i byggbranschen, av motorcyklar det vill säga. Grundmaterialet är tro det eller ej en Multistrada, som har förädlats till vad företaget kallar ”S&P Hyperstrada”.
Förutom det avskalade utseendet så är det svingen från Ducati Monster S4R som sticker ut lite extra. Kåporna har genomgått vad tillverkaren själv beskriver som ”Italian – special bodywork”, där sätet har gjorts om och tanken har krympt till tio liter. En stor del av komponenterna är i kolfiber och det två-pipiga avgassystemet är ”one of a kind”.
Den maffiga framgaffeln på 50 millimeter kommer från Marzocchi, bromsarna tillägnas Brembo – med två 320 millimeters skivor fram och en 245 millimeters bakre skiva. Hjulen är värstingar från Marchesini.

Torrvikten anges till 185 kilo (en vanlig Hypermotard ligger på 179 kilo). Hela ombyggnadspaketet med tillbehör kostar 12,600 Euro, kostnader för montering tillkommer.

Vad tycker du, vansinne utan reson, eller vansinne med passion?

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser