SMC skänker 175000 kronor till skadad hojåkare

Den 26 juli 2000 var Kristoffer ”Kritto” Olofsson med i en motorcykelolycka som gjorde honom förlamad från bröstet och neråt. 2009 drabbades Kritto av en nervskada som försatte honom i mycket smärtsamt tillstånd. Minsta beröring av huden innebär extrem smärta. För att få en drägligt smärtfri tillvaro krävs omfattande operationer. De kan man göra på Craigs Hospital i Denver, USA.

Landstinget vill dock inte bekosta dessa operationer. Landstinget kan heller inte erbjuda annan vård som lindrar Krittos smärtor, förutom smärtstillande medicin. Vissa perioder har Kritto därför varit sövd på grund av att smärttillståndet varit outhärdligt.

Operationerna kostar omkring 2,5 miljoner kronor. Krittos kompisar har samlat in över 500 000 kronor och Kritto har med hjälp från vänner och familj lånat ihop pengar som räcker till resa, operation och eftervård i några dagar. Operationstider är bokade till den 20 och 27 oktober.

 Det är skamligt att sådant här sker i Sverige! Kritto har rätt till ett värdigt liv. Vi vill inte stå och se hur samhället behandlar en medmänniska på detta sätt.När detta kom till vår kännedom samlades organisationens styrelse till ett möte och vi tog ett snabbt beslut. Ur vår Skadefond skänker vi 175.000 kronor. Vår tanke är att detta ska bidra till att Kritto får den vård han behöver, säger Tomas Bergström, ordförande i Sveriges MotorCyklister.

Annons

Annons

Senaste utgåvan