Skvaller från MotoGP

Valentino Rossi har sagt att han inte är nöjd med årets däcksregleringar i MotoGP. Italienaren, som är 44 poäng efter ledande Stoner, har ifrågasatt varför förarna måste välja 17 stycken bakdäck inför varje racehelg. Rossi menar att han hellre vill ha tillgång till de specialdäck som på engelska kallas för one-off-tyres.
Kanske är Rossi bara bitter över att Stoner vunnit sex av elva race och han själv bara tre.

Bridgestone har lyckats avsevärt mycket bättre under årets säsong än Michelin. Flera menar därför att den nya däckpolicyn gynnar Bridgestone och inte Michelin.

Repsol fortsätter att samarbeta med Honda och de båda har nyligen skrivit ett kontrakt gällande ytterligare två år. Förhoppningsvis kan vi nu vänta oss fler replikalackade Fireblades…

Marco Melandri, aktuell för Ducati men för tillfället i Gresini Honda, har brutit vristen. Detta framkom efter att han genomfört en ordentlig läkarundersökning med den nästintill orakelförklarade MotoGP-läkaren Dr Claudio Costa. Melandri vurpade i hög hastighet under kvalet till Laguna Seca och först idag har man kommit fram till att hans vrist är illa däran.
Melandri spär därmed på sitt rykte om att vara hårdast i MotoGP och satsar numera på knappt två veckors rehabilitering innan racet i Brno går av stapeln.

Mer skvaller i papperstidningen Bike. Nya numret landade precis på redaktionen. Vi utlovar grym läsning!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser