Sista kurvan avgjorde Assens GP

Valentino Rossi stod i lördags på pole, hans första sedan Valencia förra året. Till höger om honom stod en taggad Aleix Espargaro och en revanschsugen Marc Márquez. Vale kunde ta starten och vara först in i första sväng, tätt följd av tidigare nämnda. Espargaro fick svårt att hålla tempot och försvann genom ordningen när han kontinuerligt blev omkörd flera gånger under första varvet. Márquez däremot släppte inte Rossis bakdäck.

#46 och #93 kunde dra ifrån resten av fältet, med Lorenzo på en ensam tredjeplats ett par sekunder bak. Márquez väntade stora delar av racet bakom Rossi innan han på varv 20 blåste om. Rossi tog även han sin tid och efter tre varv körde han om i kurva tio. Rossi satte sitt snabbaste varv däefter för att rycka ifrån, men inför sista chikanen var Márquez tillbaka. Márquez petade in ett framhjul och fick kontakt med Rossi, som tvingades köra över gruset och ta målflaggen först. 

– Vi har givetvis studerat incidenten från alla kameravinklar vi har, säger tävlingsledningens Mike Webb. Belutet är att det är en racing incident. Ingen fördel vanns [av Rossi för att han genade]. Basen för beslutet är i huvudsak helikopterns bilder som visar att Valentino alltid var före, så Valentino hade rätt till linjen. 

Rossi kunde allså ta hans tredje vinst den här säsongen och utökar sin ledning i totalen mot både Márquez och Lorenzo. Nästa race går på Sachsenring den 12 juli.

Resultat MotoGP Assen
20152906091850.png?itok=ksqYpmRM

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser