Shoei presenterar ny offroad-hjälm

I dagarna presenterar Shoei en ny representant i sin populära VFX-serie. Den nya stjärnan heter VFX-WR och kommer med ny spännande teknik.

Designen är som vanligt härligt kantig och futuristisk men det mest spännande finns innuti och syns inte, förhoppningsvis skall det aldrig ens märkas. De flesta stora hjälmtillverkare är idag överens om att rotationsvåld mot huvudet är svårt att skydda sig från med konventionell teknik.

För att kunna mildra skaderisken vid just rotationsvåld finns det några olika system på marknaden där innerdelen och ytterdelen i det stötupptagande skiktet kan röra sig fritt sinsemellan. Shoei kallar sitt system för M.E.D.S (Motion Energy Distribution System) och bygger på en mekanik med ett andra lager EPS (frigolit) som sitter fäst med fyra ”pelare” som ska ta upp kraften vid en olycka och minska de roterande krafterna på huvudet.

Hjälmen kommer i storlekar från XS till XXL och med fyra olika skalstorlekar som Shoei kallar Ply Matrix AIM+. Hjälmen skall garantera att hålla ditt huvud kallt genom 16 stycken ventilationsöppningar, dessutom är inredningen naturligtvis urtagbar och tvättbar. Vidare på säkerhetsfronten är VFX-WR utrustad med ett  Emergency Quick Release System (E.Q.R.S.) för att snabbt kunna få av hjälmen när man hjälper en person som vurpat. Siktöppningen är extra bred för att kunna rymma marknadens olika populära glasögon.

Shoei VFX-WR kommer finnas i butik från Mars 2018.

www.bihr.eu
http://www.shoei-europe.com/

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser