Så gick Max Biaggis comeback

Biaggio ställde upp som wildcard på Misano-deltävlingen i WSBK och kommer göra det även i Sepang. Biaggi fick tillfälle att träna på superbiken på Misano inför tävlingshelgen och var därmed snabbast på de första träningarna, men resten av fältet hittade snabbt sitt tempo och på kvalet blev han femma.

I första racet fick Biaggi det tufft direkt när han i kurva tre blev skickad brett av Hondas Sylvain Guintoli. Biaggi föll genom ordningen men kunde klättra upp igen och sluta sexa bakom Leon Haslam. I andra racet gick det desto bättre, igen blev Biaggi knuffade brett i kurva tre men italienaren kunde hålla frontens tempo. Det blev ytterligare en sjätteplats, men den här gången betydligt närmare racevinnaren Rea. 

– De första varven var synd, när du hamnar långt bak blir det alltid kämpigt, sa Biaggi efter racet. Jag kan fortfarande inte använda däckens fulla potential direkt, medans i mitten av racet kände jag mig snabb men kämpade med att köra om och förlorade några tiondelar per varv. Den här typen av återkomst är definitivt inte lätt, men det var en bra helg, tacklad med en annorlunda attityd än någon som tävlar på heltid i mästerskapet. Den här deltävlingen var en slags inkörning och vi kan vara väldigt nöjda. Nästa gång kan vi göra bra ifrån oss.

Nästa deltävling körs på Laguna Seca den 19 juli. Därefter är det Sepang den 2 augusti. 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser