Rykten och skvaller kring MotoGP

Säsongen har hittills varit ett fiasko för Ducati. Jag vet att många nu skakar på huvudet. ”Stoner kör ju som en gud”. Javisst, men Ducati ligger först på tredje plats i konstruktörsmästerskapet. Deras GP8 funkar kanon för Stoner, medan Guintoli och framförallt Melandri inte får den att stämma för fem öre.

Melandri och Ducati har redan bestämt att avsluta samarbetet efter den här säsongen. Kawasaki var ett tag intresserade av att ersätta skadade Hopkins med honom, om Melandri kunde kom loss från sitt kontrakt redan nu, men det kommer troligen inte att ske.

Istället låter Kawasaki Jamie Hacking ersätta Hopkins på Laguna Seca. En MotoGP-debut av en 37-åring måste vara något slags rekord…

För Suzuki tävlar i helgen återigen 23-årige texassnubben Ben Spies. Media i USA fattar ingenting. Varför vill han köra MotoGP när det finns AMA?

Samtidigt som vi är inne på USA hörs rykten om att Ducati är och rycker efter Hayden till nästa säsong. Hayden, som även kört flat track racing, tror Ducati kan hantera GP8. Och Hayden är mindre nöjd med att vara nummer två i Repsol. Men för Honda USA är Hayden viktig.

Dani Pedrosa är guldkalven hos Honda och kommer att åka till USA med intentionen att tävla. Samtidigt så har han en fraktur i handen och det är oklart om han klarar racet. Vi gissar att det blir besök hos Doktor Costa i helgen för litet smärtstillande.

Mer om MotoGP-förarnas skador kommer i Bike 9.08 där vi granskar just Clinica Mobile, skadorna, riskerna och Doktor Costa.

Uppdaterad: 18 juli
Men Yamaha då? Colin Edwards har precis skrivit på för ett år till med Tech 3 och Rossi kommer att stanna med FIAT Yamaha. Jorge Lorenzo har gjort extremt bra ifrån sig i sin debutsäsong och även James Toseland har lyckats bra i sin inledande säsong. Inte helt otippat leder också Yamaha i konstruktörsmästerskapet.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser