Rossi vann på Sepang!

Helgen på Sepang drabbades av vad som milt sagt kan kallas kraftiga monsunregn. Kval och träningar drabbades hårt vilket ledde till att bland andra Dani Pedrosa råkade ut för en otäck highsider under helgen. Den unge spanjoren körde racet på söndagen med en ordentlig dos smärtstillande för att lindra hans ömmande knä. Dock var söndagens race torrare och förarna kunde tack och lov vrida fullt på gashandtaget.

Rossi stod i pole position och återtog snabbt ledningen efter att direkt i starten halkat ner till tredjeplats. Därefter följde en uppvisning av världsmästaren, men han blev flitigt hetsad av Capirossi och Pedrosa som låg på andra respektive tredje plats under större delen av racet. De sista två varven var en enda stor uppvisning i kyla och mästerligt körande av de båda italienarna Rossi och Capirossi. De växlade position om vartannat och slutligen, när endast en fjärdedel av det sista varvet återstod, knep Rossi förstaplatsen genom att köra förbi Capirossi på insidan, i ingången till en vänsterkurva. De båda förarna hade kontakt via deras knän men Capirossi fick se sig slagen efter att ha fått det sämre spåret in i kurvan.

Nicky Hayden knep fjärdeplatsen, efter sin kollega Pedrosa, och leder fortfarande med 22 (214p totalt) poäng före Pedrosa. Rossi knappade in på Hondas tätduo och är totalt 26 poäng efter Hayden (188p totalt). Capirossi har samlat ihop 171 poäng hittills.

Läs mer på länken nedan:

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser