Rossi taggad inför helgens race!

Vid den här tidpunkten för ett år sedan kom Rossi till Tjeckien med vetskapen att han endast behövde vinna Brnos GP samt ytterligare ett race för att kamma hem hans femte världsmästartitel i MotoGP. Idag är situationen annorlunda och Rossi har 51 poäng upp till ledande Nicky Hayden.
-Detta år har jag haft en ordentlig otur och racet på Laguna Seca kunde inte ha slutat på ett värre sätt. Nu har vi i teamet haft 20 dagars semester för att slappna av och glömma händelsen i USA, kommenterar Rossi situationen.
-Förhoppningsvis kan vi skapa någonting bättre av Brno med den vila vi har bakom oss. Det är inte en av mina favoritbanor men senaste årets race var ett mycket bra sådant för mig, nästintill perfekt i och med varvrekordet och segern. Jag vet att alla i Yamaha och Michelin har jobbat hårt under uppehållet och förhoppningsvis kan vi komma ut och fightas redan på fredag morgon och få ut så mycket som möjligt under helgen, berättar Rossi i ett pressmeddelande till Yamaha.

Avståndet till konkurrenten och hondaföraren Hayden är visserligen stort, men inte omöjligt. Yamahalegenden Wayne Rainey bevisade detta år 1992 då han, med 65 poäng upp till dåvarande ledaren och skadade Mick Doohan, stal segern med totalt 140 poäng mot Doohans 136 totalt.
Så, Valentino Rossi – upp till bevis!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser