Rossi hoppas på att vara tillbaka till Aragón

I en intervju med motogp.com berättar Rossi om olyckan, som skedde där han kört enduro sedan barnsben, i bergen ovanför Urbino. Nära slutet i en nedförsbacke, i låg fart, slog framhjulet i en sten och han tappade styrningen, han försökte parera med benet, men det var lite nedför så all kraft av hojen hamnade på benet som bröts.

Rossi berättar att benet gör ont, även om han mår bra i stort sett, men det värsta är det mentala därför att det är en stor skam att slänga iväg alla chanser för att ta hem mästerskapet och att missa tävlingen i Misano framför alla fansen. Han berättar att han är ledsen också för teamet. ”Men tyvärr är det så här läget är och vi måste arbeta för att komma tillbaka så snabbt som möjligt”, fortsätter Valentino.

Många kritiserar träningsmetoderna, hur svarar Valentino på det?

”Vi pratar mycket om det här. Vi är motorcyklister och den bästa träningen är att köra motorcykel. Men tyvärr, ibland mer, ibland mindre, men när man sitter på en motorcykel är det farligt. Det är viktigt att träna på en motorcykel, men tyvärr har det nu hänt mig två gånger i år. Vi kanske måste träna på ett annat sätt framöver.”

På frågan om när Rossi tror att han kommer att vara tillbaka berättar han att det här benbrottet är lindrigare än det förra, men att man måste ta en dag i sänder. ”Vi ska försöka vara tillbaka så snart som möjligt och nästa tävling efter Misano är Aragon (24 september). Men Aragón kommer att bli mycket tuff eftersom tävlingen bara körs 22 dagar efter skadan. Vi behöver minst 40 dagar. Sist var jag tillbaka efter 40 dagar, men den här gången är frakturen inte så svår. Det är tidigt att säga, men om jag inte är redo för Aragón blir det Motegi (15 oktober).”

Slutligen hälsar Vale till alla fansen och beklagar att det är synd att han inte kan ställa upp i MotoGP i helgen, men att han ska ge allt, han ska jobba varje dag, för att vara tillbaka så snart som möjligt. Han tackar alla för det stöd han fått.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser