Roadracingspäckad helg på ingång

MotoGP, WSBK, IDM och AMA Superbike-deltävlingar körs denna helg världen runt. MotoGP kör på Mugello i Italien och det sänds av Viasat Motor. Det är oerhört tight i mästerskapet med Lorenzo i ledning med 66 poäng och med Rossi samt Stoner på 65 poäng vardera. Dani Pedrosa är inte långt efter med sina 57 poäng, vilket är riktigt bra med tanke på den lille spanjorens skadefyllda inledning på säsongen. Fast vem vågar tro att någon annan än Valentino Rossi tar hem segern på hemmaplan?

Det senaste racet på Le Mans i Frankrike blev ett strategi-spel då vädrets makter ville vara med i leken och röra om. Lorenzo tog en betryggande seger med en mycket lycklig Marco Melandri på en andraplats, Hayate Racing Team har verkligen lyckats med vad Kawasaki inte gjort på väldigt länge, att stabilt tillhöra topp sex under många race.

World Superbike/Supersport kör på Salt Lake Citys racerbana i USA och det sänds på Eurosport. Haga tog endast en andraplats på Monza, men i Sydafrika vägde han upp det med ännu en dubbelseger. Japanen leder nu mästerskapet med sina 250 (!) poäng, 85 fler än sin stallkamrat Fabrizio och 88 fler än Ben Spies.

Ifjol tog Caros Checa dubbelseger i USA, ska han kunna upprepa sin bedrift i år? Eller ska Ben Spies visa var skåpet ska stå på hemmaplan? Onekligen kommer Superbike-eliten att bjuda oss på härlig racing. Framförallt väntar vi fortfarande på att bekräftelse om att John Hopkins ska köra nu till helgen. Enligt rapporter för några veckor sedan hoppades man att han skulle kunna delta denna helg, men det återstår att se. Annars får Leon Haslam fortsätta med att bära upp Stiggy Racing teamet i Superbike VM själv.

Utöver MotoGP och WSBK/WSS så kör den tyska IDM-serien och USA:s motsvarighet, AMA Superbike, race nu till helgen. Hoppas nu på att det blir en regnig helg i Sverige så att du slipper röra dig ur soffan denna helg med gott samvete..

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser