Christoffer Bergman
kör Supersport-VM!

Äntligen! En svensk i Roadracing-VM! Det var ju några år sedan vi hade någon där, och väldigt många år sedan glansdagarna på slutet av 60/början på 70-talet.  Då vann ju Kent Andersson två VM-titlar, och herrar som Börje Jansson, Leif ”Gusten” Gustavsson och Bosse Granath gjorde utmärkta insatser och vann VM-tävlingar. Och senare har namn som Peter Linden, Anders Andersson och Christer Lindholm figurerat och även lyckats.

Christoffer Bergman har fått till en fin styrning för ett bra team, och ska under 2020 köra VM i Supersport.

Men på 2000-talet har det varit tunt. Alexander Lundh gjorde en fin insats på svagt material för ett par år sedan, men precis som på bilsidan är Sverige betydligt sämre på att vaska fram talanger än Finland, vårt broderland i öster. Men nu ska det bli ändring, för Christoffer Bergman har fått till en fin styrning för ett bra team, och ska under 2020 köra VM i Supersport. Premiär på Phillip Island 28 februari – 1 mars! Christoffer har en bra chans anser Mike Luff, som följt och stöttat Christoffer genom åren. ”Team Wojcik är ett bra team, de har erfarenhet från Endurance-VM och kommer att ha en bra maskin (Yamaha R6) och bra manskap. Chefsteknikern har lång erfarenhet från Supersportracing så detta ser riktigt bra ut!”

Och Bikes utsände Magnus MOZZ Mossberg kommer att vara på plats och rapportera live! Lite krångligt blir det med tidsskillnaden (12 på dagen på Phillip Island är 02.00 i Svedala) men det är bara att ställa om dygnsrytmen och följa! Det blir live-rapportering från depån på Bikes hemsida och även uppdateringar i text. Häng med!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: