Redax och MotoGP

Idag sitter jag nästan ensam här på redax. Det är bara Kristin, vår eminenta layoutare som håller mig sällskap. Chefredaktören Tobias drog motvilligt iväg till Frankrike för att testa däck. Väderleksprognosen visade nämligen rikligt med regn där de skulle vara, vilket han inte såg fram emot. Andreas som nyligen var iväg på provkörning passade på att ta lite välbehövlig vila denna vecka och drog till fjällen för att njuta av den sista snön och underbar utförsåkning.

Inte för att jag är sysslolös här på redax för den skull. Det är man nämligen aldrig. Och eftersom jag var ute och körde årets första test förra veckan tillsammans med Petri, Kenneth och Jocke så finns det massor att ta tag i efter det. Hojar ska tvättas, putsas och returneras kors och tvärs i landet. Därefter ska det utvärderas testvärden och data från egna mätningar och sammanställas i tabellform för er läsare. Det blir även en hel del korrespondans mellan testförarna för att sammanställa fakta och intryck. Testet som skrivs av vår finske cannonballkung Petri lämnar inget åt slumpen. Allt ska verifieras och dubbelkollas.  

Men jag passar även på att tjuvkika lite på vad som skrivs och sänds om MotoGP-premiären mellan sysslorna. Tobbe och jag är mer än besatta av att veta vad som sker och hur det kommer att gå säsongen 2016. Kommer Rossi, den främste genom tiderna att lyckas vinna ytterligare en MotoGP-titel, eller blir det försäsongsdominanten och fjolårsvinnaren Jorge Lorenzo som kommer att stå högst upp i höst? Mina spekulationer går i de banorna även om det finns fler kandidater för titeln. I alla fall två till. Bägge Hondaförarna Marc Marquez och Dani Pedrosa nämligen. Någon annan förare ser jag inte som möjlig vinnare av titeln i MotoGP, även om fler förare kan vara med och vinna enstaka tävlingar. Testerna har visat på stora omställningsproblem från Bridgestonedäck till Michelin. Den som lyckats bäst hittills är utan tvekan Lorenzo. Han har kört snabbt både enstaka varv men även under racesimulation, då full tävlingsdistans provas. Valentino Rossi har fått agera utvecklare och därmed inte haft fokus på varvtider. Räkna ändå inte bort honom! Han är hungrigare än någonsin förut och viljan att vinna över Lorenzo och Marquez kommer få honom att flytta berg om det skulle behövas.

Vad tror ni? Vem kommer vara den snabbaste föraren 2016?  

Ha en underbar dag och kram på er!
 Christer Miinin

  

  

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser