Red Bull MotoGP Rookies Cup kör med Schuberth SR2

[2jslideshow id=”4690″]

För andra året i rad kör samtliga förare i Red Bull MotoGP Rookies Cup med individuellt designade Schuberth SR2-hjälmar, som använder de unga förarnas egna design. Fansen hade också möjlighet att rösta på vilken hjälmdesign de gillar bäst.

Anledningen är att man vill hjälpa unga förare i Red Bull MotoGP Rookies Cup som är en plantskola för blivande stjärnor i Moto3 och Moto2.

Proffsen vet att man bara kan fokusera fullt på sin körning om utrustningen fungerar som den ska, och här är hjälmen en viktig del som ska sitta rätt och ger bra komfort. “SR2 är designad för de bästa förarna i världen, och de främsta talangerna behöver också en säker utrustning för att kunna nå toppen”, menar Schuberhts VD Jan-Christian Becker. Även den här säsongen kommer samtliga “Red Bull Rookies” att ge sig ut på startplatten i med individuellt lackerade Schuberth-hjälmar.

De 25 olika lackeringarna har också visats för fansen i förväg för att ge dem möjligheten att rösta på vilken de gillade bäst. Den mest populära designen visade sig vara den av blott 15-årige Meikon Kawakami. På årets första race, som kördes samtidigt som spanska MotoGP i Jerez förra helgen, delade VD:n Jan-Christian Becker ut priset till Meikon – en Schuberth R2 i Nemesis-gult. Även en av dem som deltog i omröstningen lottades ut och fick en hjälm i pris.

De 25 rookie-förarna kommer att tävla under två heat under sex av de MotoGP-tävlingar som körs i Europa. Detta plus att man kör ett race heat under MotoGP i italienska Misano. Den brittiska föraren Rory Skinner tog hem segern under den första tävlingen i Rookies Cup i Jerez, samtidigt som spanjoren Aleix Viu tog hem segern i det andra heatet. Den sistnämnde leder därmed mästerskapet efter en femteplats i heat ett.

Mer info på: http://www.redbullrookiescup.com/


Om Schuberth: Hjälmtillverkaren Schuberth, är baserad i tyska Magdeburg, och har tillverkat kvalitetshjälmar sedan tidigt 50-tal. Man har ett brett utbud av produkter och företaget är världsledande inom mc-hjälmar, motorsport, liksom i skyddshjälmar för industrin, brandkåren, polisen och militären. Mer information på: www.schuberth.com


Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser