Provkörning: Yamaha MT-09

Yamaha MT-09 var den första motorcykeln under devisen ”Dark side of Japan” som presenterades hösten 2013. Nu är den inne på den andra uppdateringen, med helt ny och större motor, förfinat chassi och fler elektroniska hjälpmedel. Självklart också med ny design. Gerry trotsar pandemin och kör den i bergen ovan Barcelona.

Min relation till Yamahas trecylindriga motorcyklar sträcker sig långt tillbaka. Ända till smått forntida XS 750 som jag körde längs samma kustvägar i Kroatien där den första versionen av MT-09 lanserades 2013, med mig själv på plats.
Historien bakom hur man övertygade de stela, kostymklädda männen i den japanska ledningen är intressant. Den europeiska utvecklingsavdelningen presenterade idén och herrarna såg väldigt avvisande ut. Skulle deras fina produkter kopplas till Japans undergroundkultur?
Då reste sig – Shun Miyazawa – upp och berättade för herrarna på deras eget språk om hur en ny generation unga japaner vuxit fram med en ny spännande kultur. Shun jobbade på det europeiska huvudkontoret i Amsterdam och hade varit med i utvecklingen av den nya modellserien. Ledningen nappade på förslaget som kom att bli en ­nytändning för Yamahas mc-försäljning över hela världen.
Jag själv råkade faktiskt hamna bredvid Shun Miyazawa vid middagen efter den första provkörningen…
Läs hela artikeln genom att klicka på bilden nedan!


Onlinepubliceringen av provkörningen är sponsrad av Yamaha:


Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: