Provkörning KTM 1290 Super Adventure S

[2jslideshow id=”3849″]

Ljusstarkt

Den stora offroadklassen är högintressant för många tillverkare och nu uppdaterar KTM sin 1290 Super Adventure med ny LED-strålkastare, ny TFT- instrumentering och en hel rad finesser.

Ljuskäglan dansar över vägbanan. Gas, broms, sväng in. Gång på gång på gång, något som snart skapar en surrealistisk overklighetskänsla. Vi är ute i mörkret för att prova den nya, riktigt ljusstarka, LED-strålkastaren på nya 1290 Super Adventure S. Och visst fungerar den bra. I kurvorna tänds dessutom kurvljusen upp för att lysa mer in i svängen. Här ser man tydligt att det ibland sprutar något vitt damm om framförvarande hojars bakhjul, är det frost? Instrumenteringen varnar för halkrisk, då temperaturen krupit ner mot nollan. Nej vi kommer fram till att det ”bara” är salt.

Föråkaren kastar sig in i nästa parti med en dödsföraktande beslutsamhet och kallsvetten droppar ner i pannan, trots att det är isande kallt. Plötsligt dyker ett bländande möte upp ur mörkret och jag viker instinktivt åt sidan, undan från det inslagna spåret som skulle skurit lite i kurvan för att vinna mark. Det sunda förnuftet säger att vi borde slå av lite på tempot, men man vill ju inte gärna bli efter…

Läs hela provkörningen i nya Motorrad nr 2, ute nu!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser