Pro Superbike i TV 2007

– Det här blir en omfattande motorsportsatsning. Vi sänder MC och Porsche Carrera Cup i två separata program, berättar Artur Ringart, projektledare TV4 Plus i ett pressmeddelande.

Det är dukat för motorsportfest i TV4 Plus och TV4 Sport-Expressen. Den häftigaste MC-klassen i Sverige, Pro Superbike, ges totalt 132 minuter i de båda kanalerna.

– Det här är jätteroligt. Vi har alltid haft motorsport i vår kanal. Vi har haft F1, Speedway och även STCC. Av olika själ har vi det inte längre så det är oerhört roligt att vi fått in detta nu, säger Ringart.

Det första programmet sänds i TV4 Plus söndagen efter racehelg klockan 16.35. Programmen är 30 minuter långa och produceras av Johan Toréns produktionsbolag Effectfilm i sammarbete med Good Guy´s Göteborg.

Programmen sänds också ytterligare tre gånger i TV4/Sport-Expressen. Där är tiderna ej fastställda ännu.

– Vi förhandlar fortfarande om det. Men det kommer att bli tider med bra täckning så att vi kan erbjuda alla som är intresserade möjligheten att se programmet, säger Ringart.

Nu sänds STCC i SVT2 klockan 22.30 måndagar efter racehelg. Carrera Cup och även MC-klassen Pro Superbike alltså i TV4 Plus och TV4/Sport-Expressen med start söndagar efter race klockan 16.35.
– STCC AB värnar om de klasserna som kör tillsammans med oss. Det är en stor glädje att få visa den bästa motorcykelshowen i Sverige. Det känns stort att vi får en timmes motorblock med både MC och Carrera Cup in i de här kanalerna, säger Bob Huzell, vd STCC AB.

Fakta, Pro Superbike i TV:
11 race bevakas.
Produceras av Effectfilm och Good Guy´s.
30 minutersprogram.
Sänds i: TV4 Plus och TV4/Sport-Expressen.
Tider, TV4 Plus:
Söndagar efter race klockan 16.35
Tider, TV4/Sport-Expressen:
Ej fastställt ännu, totalt tre tillfällen.
Antal minuter från säsongen:
132 minuter högklassig racing.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser