Poliser kör för dåligt

På Svenska Dagbladet lyfter man idag fram detta problem. Per Öhgren, trafiksäkerhetsexpert på Vägtrafikinspektionen, lyfter fram några problem i en intervju:

– Många åtgärder är lite kontroversiella. Om någon gjort en förseelse, till exempel kört för fort, är det viktigt att kunna argumentera med den personen och förklara varför man agerar som man gör, säger han.

Per Öhgren får också medhåll av Polisförbundets ordförande.
– Viss form av trafikövervakning klarar alla poliser av att göra med sin grundläggande utbildning, men det krävs mer än så i dag, säger Jan Karlsen.

Även själva bilkörningen är ett problem. Polisen i Stockholm anser att det är ett stort problem att nyutbildade poliser inte är tillräckligt bra bilförare, något som anses ha att göra med att många av de sökande börjar köra bil först när de antas till utbildningen.

– Förr var det mycket vanligare att man hade körkort när man var 18 år och körde bil, vilket gjorde att man fick körvana. I dag är det fruktansvärt dyrt att ta körkort och äga en bil så det prioriteras bort, säger Jan Karlsen till Svenska Dagbladet.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser