Women Riders World Relay på väg genom Sverige

Carlbarks Motor i Kumla riggar nu med grillarna för att på fredag 10 maj ta emot ett stort gäng mc-tjejer! De samlas vid Gustavsviks camping klockan16 och kör kortege genom Örebro och beräknas anlända till Carlbarks i Kumla någon gång mellan klockan 17-18 och där bli bjudna på hamburgare.

WRWR är en världsomspännande stafett för kvinnliga motorcyklister. Den startade i Skottland i februari och stafettpinnen har sedan dess rest genom flera länder i Europa. Kvällen den tredje maj tog de svenska mc-tjejerna över stafettpinnen levererad av danskorna. I Sverige är det ett hundratal tjejer som kommer att transportera den genom landet, men intresset och antalet deltagare stiger för varje dag. Tjejerna som är med kör alla typer av mc, från glidare till racehojar och äventyrsmaskiner.

Syftet med denna världsomfattande stafett är att sätta fokus på det stora antalet aktiva kvinnor inom motorcykel-världen. Den ska skapa glädje, erfarenheter och bygga en global gemenskap mellan mc-tjejer. Genom att genomföra en stafett vill WRWR få tillverkare, av såväl motorcyklar som kläder och utrustning, att inse att kvinnor är en potentiell marknad att räkna med, och dessutom visa kraften hos alla tjejer som förenas i stafetten som till och med kan bli ett världsrekord.

Initiativet till rörelsen WRWR togs av Hayley Bell från England och har på kort tid nått 17 000 medlemmar. Stafetten kommer att gå genom Europa, Asien, Afrika, Nordamerika, Sydamerika och Australien. Killar är också välkomna, men räknas inte som ”Guardians”, utan är välkomna som medföljare för att visa sitt stöd.

De svenska tjejerna har tagit emot stafettpinnen från danskorna och ska via norskorna lämna över den till Finland.

Etappen i Sverige inleddes 3 maj i skånska Lockarp, för att de några dagar senare i Svinesund kunde lämna över stafettpinnen till Norge. Nu är den andra etappen i Sverige i full gång där de i Stöten fått stafettpinnen på nytt för att ta den vidare till Stockholm och där lämna över den till finskorna.

Läs mer på www.womenridersworldrelay.com/

Kolla in SVT:s nyhetsinslag från stafetten: www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/mc-kvinnornas-varldsstafett-har-natt-vastsverige

%d bloggare gillar detta: