Nytt sporttouringdäck, Michelin Road 6!

Kungen av våta vägar, Michelin Road 6!

Som det senaste i en lång rad ledande sport-touring-däck, lanseras nu MICHELIN Road 6-däckserie. Den är utformad för att erbjuda förare av touring, adventure, sport och GT-motorcyklar optimal prestanda när det gäller våtgrepp, livslängd, komfort och hanterbarhet.

Vid sidan av MICHELIN Road 6 standarddäck, som nu finns i dimensioner för stora adventurehojar, finns även MICHELIN Road 6 GT-däcket för grand touring-maskiner.

Med hjälp av teknik utvecklad i Michelins FoU-center har det nya MICHELIN Road 6-däcket 15 procents bättre våtgrepp* och en 10-procentig ökning av livslängden**, jämfört med dess föregångare MICHELIN Road 5.

Dessa förbättringar av prestanda har uppnåtts genom en ny mönsterdesign, framsteg inom råmaterial och en optimerad uppbyggnad av däcket.

Road 6 framdäck.

Mönsterdesign:

Mönstret har optimerats för att vara så öppet som möjligt och förhållandet mellan spår och gummi är hela 14 procent, vilket ger höga greppnivåer under våta och torra förhållanden. Förhållandet ändras inte vid kurvtagning.

MICHELIN Water EverGrip-tekniken är en patenterad sajpnings-teknik (lameller skurna i däcket) utvecklad av Michelin för att ge bättre grepp och bättre förtroende hos föraren på våta underlag. Däckets förmåga att avleda vatten är fortsatt hög tack vare att sajpningarna vidgas när de slits och däcket behåller sin förmåga att avleda vatten.

Road 6 har nya spår- och sajpvinklar med längre kanter för att effektivare skära igenom vattenytan och greppa vägbanan.


Råmaterial:

En gummiblandning av hundra procent kiseldioxid med MICHELIN Silica Technology ökar greppet under svalare förhållanden och på fuktiga vägar, utan att kompromissa med däckets livslängd.

MICHELIN 2CT+ (2 Compound Technology) fram och bak gör att olika delar av slitbanan är optimerade för olika egenskaper. Ett lager undertill av slitbane-gummit bibehåller styvheten under kurvtagning, medan det mjukare övre lagret i direkt kontakt med vägen ger mycket bra grepp och lång livslängd i torra och våta förhållanden.

Road 6 bakdäck.

Uppbyggnad:

MICHELIN Radial X Evo-teknologi – Michelins berömda uppfinning, radialdäcket med sin cord i 90-graders vinkel, säkerställer en stor kontaktyta mot vägbanan som ger höga greppnivåer både i en rak linje och i skarpa vinklar. Sidoväggarna på den nya generationen Radial X Evo-däck ger ännu mer flexibilitet och större komfort genom att absorbera vägdeformationer och vid höga hastigheter förblir däcket stabilt, vilket gör det väl lämpat för motorcyklar med hög effekt.

MICHELIN Aramid Shield-tekniken skapar en mycket tät och styv däckstomme som hjälper till att ge utmärkt feedback och hantering. Skiktet av Aramid står emot centrifugalkrafter vid hög hastighet, minskar vikten och ger utmärkt stabilitet.

Exklusiv däcksida:

Med tanke på att de flesta förare är stolta över utseendet på sina motorcyklar, används för första gången MICHELIN Premium Touch Design på däcksidan på MICHELIN Road 6-däcken. Denna exklusiva teknik använder mikrogeometri som gör att den kan variera kontrasten och skapa nyanser av grått för att framhäva däckmarkeringarna och ge en attraktiv finish med sammetskänsla.

Det nya MICHELIN Road 6-däcksortimentet omfattar sex storlekar fram och åtta storlekar bak, och finns tillgängligt hos återförsäljare från januari 2022. MICHELIN Road 6 GT-däcksortiment finns i en storlek fram- och tre storlekar bak. Detta sortiment passar på allt från små roadsters som KTM 390, sportcyklar och adventurecyklar, upp till GT-maskiner som BMW K1600 GT/GTL.

MICHELIN Road historik:

MICHELIN Road 6 följer i spåren av en lång rad framsteg inom MICHELIN Road-däcken.

2002 MICHELIN Pilot Road – den första serien av Road-däck
2007 MICHELIN Pilot Road 2 – den första serien av Road-däck med sajpning
2014 MICHELIN Pilot Road 4 – första Road-däckserien med särskild GT-version
2018 MICHELIN Road 5 – första Road-däcket som använder 3D-sajpnings-teknik

Michelin visar med Road 6 upp ett mycket brett användningsområde, här på populära BMW R 1250 GS i dimensionerna 120/70-19 fram och 170/60-17 bak.

Annons

Annons

Senaste utgåvan