Nytt koncept vill ändra din syn på motorcyklar

Designerna Steven Takayama och Branko Lukic har skapat detta annorlunda koncept som en vision i nytänkande. Inuti den konventionella ramen av aluminium eller kolfiber sitter en elmotor. Runt detta skyddar en stark lådformad kåpa som döljer all mekanik och elektronik. Kåpan kan bytas för att få olika färger och texturer. Till galamiddagen kanske en glansig svart passar bäst, till svärföräldrarna kanske en sober vit passar. Trots lådformen ska aerodynamiken vara genomtänkt.
– När jag tänker på fart tänker jag på ett knivblad som skär genom luften. Moderna motorcyklar är designade för att vara aerodynamiska men ofta är de lika dåliga eller sämre än en trailer, säger Branko Lukic.

När föraren närmar sig känner det nyckellösa systemet igen honom eller henne och förbereder hela chassit och sätet som höjs, ungefär som på en kamel eller en gammal Citroën.

Än så länge finns bara nUCLEUS på det digitala stadiet eftersom Lukic saknar den teknik som behövs för att kunna producera ens ett fysiskt koncept. Han säger att modellen handlar om att utforska något nytt.

Vad tycker du om nUCLEUS? Behöver dagens design något mer radikalt? Kommentera nedan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser