Yamaha XSR900 under utveckling

Yamaha fortsätter att släppa hojar med draghjälp från den nya generationens customkultur. Konceptet kallas Faster sons, något vi avhandlat i flera tidigare artiklar.
 
Nu kan sajten Visordown avslöja att Yamaha ansökt om att varumärkesskydda modellnamnet XSR900. Vi kan alltså snart få se en storebror till XSR700 baserad på MT-09.
 
Nyheten kommer samtidigt som Yamaha officiellt gått ut med att de låtit customgurun Roland Sands bygga en koncepthoj baserad på streetfightern MT-09. Precis som i fallet med Shinya Kimuras koncept, som senare blev XSR700, har Roland Sands bygge främst fokuserat på estetiska förändringar.
 
MT-09:an har fått en ny tank i aluminium som inspirerats av Roland Sands gamla racepreppade TZ250, kuts i flattrack-stuk för att hylla hjälten Kenny Roberts och en nummerplåtsliknande framlykta.
 
Gaffeln har fått innanmäte från Öhlins, styret är en fatbar-variant från Renthal och grenröret kommer från Two Bros racing. Annars är ljuddämpare, fälgar, fotpinnar, tanklock och flera andra detaljer tillverkade av Roland Sands. Eller i alla fall på uppdrag av byggherren. Notera de läckra bromsskivorna fram, även de en hommage till racehojar av den gamla skolan.
 
Diskutera: Vad tycker du om Roland Sands MT-09?