Yamaha visar specialare av MT-07 och XJR1300

Intermot har redan lätt börjat dra igång och Yamaha är tidigt ut med att presentera sina nyheter. Främst är att MT-07 kommer i specialversionen Moto Cage och att XJR1300 får en lättare uppdatering och nu kommer i specialversionen Racer. 

MT-07 går alltså samma väg som MT-09 och har ett par månader efter sin lansering fått en specialversion. Moto Cage är inspirerad av stuntvärlden och riktar sig till yngre förare. Flera mindre komponenter har tillkommit tillsammans med en röd/svart-färgsättning. Moto Cage har extra skydd i form av hasplåt, kraschpuckar, kylarskydd och handtagsskydd. Framfälgen är röd medan bakfälgen är svart. Sadeln har även den fått specialbehandlingen. 

XJR1300 har fåt en lättare uppdatering med smalare bensintank som rymmer 14,5 liter (tidigare 21 liter), bredare styre som sitter närmare föraren, sidopanel av aluminium och svart avgassystem. Bakramen är nu kortare, lyktan mindre och instrumenteringen har ny design. Framgaffeln har fått en ”DLC”-behandling (Diamond-like Carbon) på innerrören. 

Den muskulösa retromodellen finns nu även som specialversionen XRJ1300 Racer, som inspirerats av Yamahas samarbete med Deus Ex Machina – XRJ1300 Eau Rouge. Specialversionen är en caféracer-variant av XJR1300 med clip-ons och kuts, frontkåpa och framstänka av kolfiber.

Yamaha låter också meddela att MT-125 och YZR-125 kommer med ABS och att flera modeller får en radda med nya lackeringar, bland annat Race Blu. Artikeln uppdateras med svenskt pris när det blir tillgängligt.  Till höger hittar du ett bildspel på MT-07 Moto Cage och nya XJR1300.