Yamaha visar 2014 års sortiment

Den stora nyheten är MT-07, lillebror till MT-09. MT-07 har dock en tvåcylindrig motor, istället för trecylindrig, som ligger på 689 kubik. Modellen väger in på 179 kilo körklar och har 74 hästkrafter. Överlag delar MT-07 mycket med storebror, men MT-07 kommer finnas tillgänglig i A2-utförande. 

MT-09 presenterades i Street Rally-utförande, en motard-inspirerad specialversion. Flertalet komponenter har tillkommit, däribland diverse kåpor och handtagsskydd. Sadeln har blivit plattare och fotpinnarna är nya. 

 

Super Ténérés motor har masserats och fått ett nytt avgassystem, vilket ökar effekten med 2 hästkrafter och ska ge finare motorkaraktär. Körlägena har finjusterats och en ny LCD-instrumentering har tillkommit med växelindikator. 

En vindruta som går att justera i fyra lägen och cruise control kommer som standard. Flera detaljer har förbättrats med Super Ténéré, men nytt för i år är en modell med betäckningen ZE – vilket innebär att den kommer med elektroniskt justerbara stötdämpare.

 

I custom-segmentet presenterade Yamaha XVS1300 Custom och SR400. SR400 och 500 var populära under 70-talet och klassikern på 400 kubik återvänder nu i ny kostym. Motorn är en luftkyld stånka och delar mycket med den ursprungliga designen, dock har den fått modern insprutning – men det enda sättet att starta SR400 är med kick!

Svenska priser är inte klara i dagsläget. Till höger hittar du ett bildspel för MT-07 och MT-09 SR samt ett bildspel för resterande sortiment. Vad tycker du om nyheterna? Kommentera nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: