Yamaha Ténéré 700 World Raid – Det närmar sig!

Vi hade alla hoppats på ett avslöjande av en produktionsklar Ténéré 700 igår kväll men Yamaha låter oss vänta ytterligare. Istället visade de upp en vidareutveckling av konceptet T7 från förra årets Eicma.
 
Precis nu som då handlar det om en lättvikts-adventure motoriserad av 689 kubik stora parallelltwinnen från MT-07. Chassit som utgörs av en stålram med offroad-mässiga dämpare är nytt och helt dedikerat för omild behandling på grova grusvägar.
 
Sadeln är nu lägre än hos T7-konceptet för att börja anpassningen till att fungera för en större mängd förare. Tankvolym nämns inte men däremot att Yamaha jobbat för att ta fram en större tank som ska kunna ta Ténéré 700-föraren längre.
 
I och med presentationen igår avslöjades även Yamahas PR-plan för modellen, den innebär att prototypen ska turnera runt hela världen under 2018. Jippot kallas World Raid och betyder att Ténéré 700 får besöka Amerika, Australien, Afrika och Europa för att köras i olika förhållanden samt för att möta framtida kunder.
 

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: