Video: Nytt wheelierekord på is

 

Ryan Suchanek slog nyligen sitt egna rekord för bakhjulskörning på is. Tidigare var det 174,6 kilometer i timmen, nu ligger ribban på 176 kilometer i timmen (109,5 mph). 

Enligt lokaltidningen GazetteXtra tog det kring 50 försök på den 200 meter långa isstrippen innan Suchanek kunde slå sitt tidigare rekord på Lake Koshkonong. Vid det laget läckte hans modifierade Kawasaki ZX-10R kylarvätska efter att flera dubbar lossnat. 

– Det var så kul, sa Suchanek efteråt. Jag kämpade. Mina dubbar lossnade från framdäcket till höger och vänster. Det är så många hål i min kylare nu. 

Nyligen gjorde svenska roadracingprofilen Robban Gull klart att han tänker slå världsrekordet. Det hela är tänkt att ske på i Årsunda 26 februari och det hela härligheten kommer att övervakas av kontrollanter från Guiness World Records.

När det gäller Årsunda så kommer även vi från Bike upp fast då den 28-feb – 1 mars när vi tillsammans med KTM och en 1290 SuperDuke R ska knipa vårt eget världsrekord i klassen 30A, det vill säga sugmotor V-twin.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: