Triumph och Martin skjuter upp världsrekordet

Det var i förra helgen som Guy Martin kraschade under Ulsters GP och bland annat bröt ryggen. Vad som först troddes vara lindriga skador visade sig vara desto allvarligare och Martin missar nu resten av sin racesäsong – och rekordförsöket med Triumph.

Det brittiska märket har i flera år försökt ta tillbaka hastighetsrekordet för motorcykel med sin Rocket Streamliner. Guy Martin rekryterades bara för en månad sedan till projektet, som i och med Martins skada skjuts upp till nästa år. Det är inte optimalt att köra i över 600 km/h med bruten rygg. 

”Vi är givetvis oroade över nyheterna att Guy har skadat sig på grund av en krash i förra helgens Dundrod 150-race. I sann form har han skrivit ut sig själv från sjukhuset i veckan, men vi känner att med hans skador kommer det inte vara möjligt att genomföra de nödvändiga testerna innan rekordförsöket senare i år” skriver Triumph i ett pressmeddelande.

De skriver fortsatt att han är en unik talang och just den föraren de behöver, vilket antyder att de inte kommer ge chansen till någon annan. Faktum är att det redan var oklart om Triumph skulle kunna genomföra testerna och rekordförsöket. Bonneville har under året varit utsatt för dåligt väder och många event har fått ställa in. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: