Tierp Arena i konkurs

Tierp Arena är en multiarena fokuserad på motorsport som rymmer 20 000 åskådare på läktarna och höll sin första tävling 2011. Igår begärdes bolaget i konkurs av ägarna. Ekonomin ska ha varit ansträngd, i år var målet att få in 30 miljoner kronor – verkligheten blev 15 miljoner. 

Det täcker de fasta kostnaderna, säger Tierp Arenas VD Lars Erik Lindberg till Sveriges Radio. Men det är investeringskostnader och byggkostnader som kommit ikapp oss, och som vi inte lyckats få en finansiering av.

Det enda event som gick enligt förhoppningarna var EM i Dragracing, men Lindgren är övertygad om att det går att driva banan med vinst.

– Absolut. Med en sund lånebild är det inga problem att göra det. Det kommer visa sig, det kommer säkert in intressenter nu och tittar på det här.

Kommunen har länge varit involverad i projektet och anser att projektet är väldigt viktigt för orten.

– Dels är det en oerhört viktig annonspelare som definitivt har satt orten på kartan, säger Bengt-Olov Eriksson (S) till UNT. Sen genererar det ju en hel del sysselsättning också.

Förhoppningen är nu att arenan ska drivas vidare i ny regi.

– Målsättningen är nu att hitta någon som kan ta över och fortsätta verksamheten enligt de ursprungliga intentionerna, säger konkursförvaltare Mats Emthén till UNT.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: