Suzuki tog hem Le Mans 24-timmars

Redan i de inledande varven var det flera maskiner som gick omkull och fick bege sig in i depå för reparationer. Mästerskapsledarna Yamaha GMT94 var en av dessa, tur för dem var det dock endast ett kort stopp. 

BMW, Kawasaki och Honda utmärkte sig i de inledande skedena. Framför allt BMW som rekryterat WSBK-föraren Sylvain Barrier, han satte racets snabbaste tid och öppnade upp en lucka på 50 sekunder. I slutet av den första timmen hade Kawasaki-teamet tagit ledningen, men en krasch två timmar in gav SERT ledningen. Kawasaki kraschade flera gånger under natten och fick bryta.

Honda försökte jaga ikapp de ledande teamen men fick växellådsproblem och drog sig tillbaka från racet och sin andraplats. Yamaha GMT94 gjorde en imponerande uppvisning och var nu tvåa efter att ha fallit till 48:e det första varvet. Yamaha återfanns även på tredjeplats i form av märkets österrikiska team. 

SERT lyckades hålla ledningen hela vägen i mål och det blev inga större skillnader i slutresultatet för toppteamen. Yamaha GMT94 var endast två varv från Suzuki men deras andraplats var tillräckligt för att ta hem titeln i endurance-världsmästerskapet. 

%d bloggare gillar detta: