Superbike på grus – Ducati 1199 Terracorsa

När Arun och Quentin, två snubbar som varje år åker på offroadtouring i Oregon i nordvästra USA (Oregon kallas även för The Beaver State), började skissa upp planerna för årets tripp spårade det ut lite lätt. Quentin jobbar nämnligen på Ducati och då Arun hade råkat krascha sin banhoj, en Panigale S, och därmed hade ett utmärkt utgångsämne för ett fränt bygge var kursen utstakad.

Basen är alltså Ducatis vilda 195-hästars superbike. Att hitta däck i rätt dimensioner var inte lätt med valet föll till slut på Continental TKC80. Ett gigantiskt packväsksystem byggdes på Panigalens smäckra kompositbakram, den fick också en tankväska, innan skapelsen lackerades i en matt sandfärgad kulör.

Resultatet blev en lätt Desert Storm-inspirerad postapokalyptisk grusmördarmaskin, du hittar bilder som talar för sig själv till höger.

Exakt hur den beter sig på grus förtäljer inte historien, vi kan anta att fjädringsvägen och geometrin inte lämpar sig ypperligt för löst underlag, men vad spelar det för roll? – vill du känna dig som Mad Max på en grusducati i vilda västern finns bara ett val.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: