Rossi jagar sin tionde titel 2015

Förra året var ett läroår för Rossi. Han hade just bytt ut sin trogne teamchef Jeremy Burgess, som stått vid hans sida sedan debuten i klassen 2000 och samtidigt inte hunnit lära känna sin nya teamchef Silvano Galbusera fullt ut. Dessutom var Yamahan ännu inte helt anpassad för hans stil och sätt att köra, då Lorenzo tidigare varit guden i teamet och allt byggts kring honom som person.

Teamet jobbade stenhårt under säsongen och det märktes även på resultaten på banan. Fabriken har knappast legat på latsidan under vintern heller och nästa vecka provkörs nya 2015 års Yamaha M1, med sömlös växellåda i bägge riktningarna. Inte bara vid uppväxlingar, utan även vid nedväxlingar också. Precis som Honda hade redan förra säsongen.
 
Med den utveckling som skedde under förra säsongen och Rossis egen anpassning till materialet så känner han att potentialen absolut finns för nya framgångar och definitivt möjlighet att kunna ta upp kampen främst mot Marquez, men även övriga Hondaförare, som anses vara det tuffaste motståndet. 

– Jag kommer bara vara fokuserad på att göra mitt bästa, på att vinna så många race jag kan. Så… ja, jag tänker också på min tionde titel, sa Rossi vid Yamahas teampresentation.

Det ska bli spännande att följa testerna från Malaysia 4-7 februari.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: