Renderingar av Matchless nya motorcykel

Som vi rapporterade redan i maj så är brittiska Matchless på väg tillbaka. 1966 gick märket ur tiden, men 2012 köptes rättigheterna till märket av Malenotti-familjen och de startade då klädkollektionen Matchless London. 

Nu tar de dock steget tillbaka till motorcyklar. MCN har kommit över renderingar av deras nya modell som heter Model X Reloaded. Ursprungliga Model X tillverkades från 1929 till 1940, då produktionen fick ge efter för andra världskriget. Designteamet sägs ha inspirerats av den modellen och motorn ska vara en S&S-motor på 1916 kubik. 

Reloaded har flera annorlunda och unika lösningar. Bland annat en mindre stötdämpare för sadeln och en större monterad horisontellt under motorn. Fram sitter ett 12-kolvsok. Matchless har velat ge föraren valfrihet och har därför gett Model X Reloaded dubbla fotpinnar, ett par fram i glidarstil och ett par konventionella bak. Sadelhöjden är justerbar från 740 till 800 millimeter för att matcha de dubbla fotpinnarna. Även styret är justerbart i höjd och vinkel. 

Förväntad presentation är i Milan i början av november. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: