Polaris köper anrika Indian

Efter många års spekulationer om nystarter verkar det som att Indian nu kommer att återuppstå på riktigt. De tillverkar motorcyklar i dag men i väldigt liten skala. Polaris går ut med att de har köpt USA:s första motorcykelmärke och verkar vilja få ordentlig fart på tillverkningen. 

– Vi är upprymda över att vara en del av återupplivningen av ett riktigt amerikanskt märke, säger Scott Wine, VD på Polaris Industries.

Polaris har på sistone varit offensiva i sina marknadsstrategier. De äger redan Victory och försökte länge investera i KTM, något som föll ihop till att bara bli ett samarbete. Frågan är nu vilken roll Indian kommer att få i koncernen. Troligtvis kan de bli ett så kallat subbrand till Victory, det vill säga få samma bas i all teknik men med egen design, något som antyds av Indians VD, Stephen Julius:

– Vi är väldigt glada över att ha nått en överenskommelse med Polaris. De kommer att använda deras välkända styrkor inom kunskap, tillverkning och distribution…för att samla den enorma potential som finns i Indian. Polaris är den mest logiska ägaren till Indian.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: