Nya Yamaha MT-09 Tracer

Yamaha fortsätter att utveckla sin MT-familj, nu med en sporttourer med adventure-stuk. Den är baserad på MT-09 och har följdnamnet Tracer (i USA kallas den FJ-09, som vi visade en läcka på tidigare). Den största skillnaden är givetvis ergonomin och designen, där Tracer är utrustad med kåpa och en upprätt förarposition. 

Motorn är så gott som helt oförändrad från MT-09 till Tracer. Bortsett insprutningen.  Yamaha säger sig ha uppdaterat körlägena för en mjukare gasrespons, MT-09 har fått kritik sedan sin lansering för en ryckig sådan. 

Kåporna ökar givetvis vikten och Tracer landar på 210 kilo körklar, nästan 20 kilo mer än MT-09. På scen i Italien rullades den upp med packväskor, vilket lär vara en av många tillbehör att välja på, och dess långdistanskompetens betonades. Tanken rymmer fyra liter mer än på MT-09, totalt 18 liter. Dubbla lyktor lyser upp vägen, både hel- och halvljus är LED. Centralstöd, traction control och ABS är standard.

Flera komponenter är justerbara för att skapa en mer komfortabel körupplevelse. Styret går att justera närmare och längre från föraren. Sadelhöjden är justerbar mellan 845/860 millimeter. Rutan är justerbar i tre steg med 15 millimeter mellan varje.