Nya BMW Scrambler är här!

Redan igår kunde vi visa upp en läckt video på den nya modellen, men här är den alltså i sin helhet. Grunden är fortsatt det framgångsrika R nineT-receptet med luft/oljekyld boxer, men nu med scramblerdesign. 

Givetvis har den fått ett högdraget avgassystem och BMW har även valt att dumpa den S1000RR-deriverade framgaffeln för ett mer traditionellt dito, som har längre fjädringsväg och svarta bälgar. Då R nineT Scrambler ska vara ett billigare alternativ till ”vanliga” R nineT så levereras den med gjutna fälgar, trådekerfälgar finns dock som tillval, och en ståltank (istället för aluminium). Men med hjälp av en snygg lädersadel och utvalda aluminiumdetaljer har man försökt hålla kvalitetskänslan hög ändå.

Per klassiskt scrambler-recept handlar det om en upprätt körställning med brett styre och 19-tumshjul fram. Motorn är oförändrad, vilket innebär 110 hästkrafter vid 7 750 varv och 116 Nm vid 6 000 varv. Likt på R nineT går det att montera bort passagerarens bakram och det är dubbla fyrkolvsok om 320 millimetersskivor som agerar frambroms.

BMW säger att det kommer finnas en väldigt stor tillbehörskatalog att bläddra igenom. BMW kör på Henry Ford-inriktningen och det går att få nya R nineT Scrambler i en färg – ”Monolith metallic matt”. 

Diskutera: Är R nineT Scrambler allt du hoppades på? 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: