MV Agusta visar Turismo Veloce 800

Likt platformssyskonen Rivale 800, Brutale 800 och F3 800 ligger den trecylindriga 800-kubiksmotorn som grund tillsammans med en rörram och sexstegad växellåda. Motorn levererar 125 hästkrafter vid 11 600 varv och 84 Nm vid 8 600 varv. Modellen är gjord för sportig touring och MV säger att den designades med ett mål; att ta dig till din destination så underhållande som möjligt.

Turismo Veloce har MV Agustas elektroniska hjälpmedelspaket MVICS 2.0, vilket inkluderar anti-wheelie, farthållare, traction control och fyra olika körlägen. Modellen är den första som får Electronically Assisted Shift (EAS 2.0), vilket låter föraren växla både upp och ner utan att använda kopplingen. Instrumenteringen består av en färgdisplay på fem tum. 

Modellen väger in på 194 kilo torr, bensintanken rymmer 20 liter vilket ger god räckvidd. Fram sitter dubbla bromsskivor som mäter 320 millimeter med ok från Brembo. ABS är standard och från Bosch. Den inverterade framgaffeln kommer från Marzocchi och mäter 43 millimeter, bak sitter en Sachs-dämpare. Båda har justerbar förspänning. 

Det finns en specialversion döpt Turismo Veloce Lusso 800 som levereras med värmehandtag, integrerad GPS i instrumenteringen och semi-aktiva dämpare från Sachs. Den är också utrustad med packväskor som rymmer 60 liter. 
Svenskt pris är inte klart i skrivande stund. Vad tycker du om Turismo Veloce? Kommentera nedan! Till höger hittar du ett bildspel på modellen.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: